Waarom worden katers erger naarmate we ouder worden?

Alles veranderd constant, behalve de geboortedatum op je paspoort. Het volgende nieuws kan wellicht hard aankomen, maar we worden echt allemaal ouder. Sorry, maar jij komt er helaas ook niet onderuit! kater voorkomen

 

 

 

 

We bewegen ons langzaam richting het leven waarin we vaker naar begrafenissen gaan, een bezoek aan het ziekenhuis regelmatiger is en ons fantastische afgetrainde lichaam de vorm krijgt van een zak zand. En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, zullen we ook slechter tegen drank kunnen.

Waarom voelt die kater naarmate we ouder worden steeds zwaarder aan?

De reden dat je kater verergert is vanwege het feit dat je lichaam steeds meer moeite krijgt met het verwerken van de alcohol. De spieren in je lichaam worden langzaamaan vervangen door vet. Deze spieren zijn ontzettend belangrijk bij het filteren van de alcohol in je bloed. Het is dus ook zo dat de alcohol harder in zal slaan bij een afname van spiermassa. Daar staat echter wel een lichtpuntje tegenover; je wordt sneller dronken. We hebben minder nodig om dronken te worden, dus dat scheelt weer in de portemonnee! De katers worden helaas wel weer een stuk erger, vanwege het feit dat je minder fit bent dan in je jonge jaren. Je lichaam zal dus meer tijd nodig hebben om te genezen. Ja ik weet het, dit klinkt allemaal heel erg treurig. Wees niet getreurd. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de kater goed te behandelen. Daarnaast adviseren wij om zo fit mogelijk te blijven. Ga een paar keer per week naar de sport school om de spieren in takt te houden. Op deze manier kan je nog genieten van een paar biertjes met je kleinzoon op je oude dag!

Deel dit artikel