Perensap tegen een kater

Terwijl vele onder ons wekelijks in gevecht zijn met de kater, steken onderzoekers bloed, zweet en tranen in het vinden van een oplossing voor dit vreselijke fenomeen. Nu is er gelukkig een lichtpuntje! Australische onderzoekers hebben ontdekt dat de Aziatische peer de nadelige effecten van de kater verminderen. Deze peer bevat anti-inflammatoire stoffen. Deze stoffen verlagen de schade aanzienlijk.

anti hangover

 

 

 

 

De Aziatische peer

De onderzoekers concludeerden dat de Aziatische peer onderdelen bevat die een effect hebben op het metabolisme. Daarnaast, geven de peren een energie boost en verlagen ze geheugen verlies. De Aziatische peer heeft echter maar een minimaal effect op de alcohol afbraak in je bloed, maar de vermindering van geheugen verlies en een verlaagde gevoeligheid voor licht en geluid zullen de kater een stuk dragelijker maken.

Hoeveel perensap is nodig voor een gewenst effect?

Om het gewenste effect te verkrijgen zal je minsten 220ml Aziatische perensap of 1 peer moeten consumeren. De peer of het sap moet echter wel ingenomen worden voor het drinken. Er is namelijk geen bewijs dat de peer effectief is op de dag na het drinken. Gelukkig, zijn er meerdere anti kater tips die wel helpen bij het verlichten van de kater na het drinken.

Uit eerder onderzoek blijkt dat andere etenswaren ook helpen bij het bestrijden van een kater. Onderzoekers geven aan dat bananen, pretzels en asperges ook goede anti kater stoffen bevatten. De asperge breekt in tegenstelling tot de peer het alcohol af in je bloed. Bananen en pretzels zijn bruikbaar bij het aanvullen van zout en kalium, waar je lichaam naar snakt na een avondje stappen.

Er is tot zover nog geen onderzoek gedaan naar andere peren dan de Aziatische peer. De onderzoekers gaven aan vanaf hier hun onderzoek voort te zetten en daarbij ook de westerse peersoorten te onderzoeken.

Deel dit artikel