Kater voorkomen

Men zegt altijd dat een kater voorkomen beter is dan genezen. En het komt vaak genoeg voor dat we wakker worden na een avond stappen en onszelf afvragen waarom we weer onze grenzen hebben overschreden. Geen zorgen, er zijn verschillende anti kater tips die effectief zijn bij het genezen van de kater. Het is echter beter om je de volgende keer te richten op de kater voorkomen inplaats van het genezen.

kater voorkomen

Hoe kan ik een kater voorkomen?

Goede vraag.

Hoe krijgen we het voor elkaar om elke keer weer zoveel te drinken en al onze remmingen verliezen.  Je voelt je op een gegeven moment geweldig en denkt dat je nog veel meer kan hebben. Dit leidt langzaam aan tot het verliezen van je bewustzijn en vervolgens geen invloed meer hebben op je daden.

Is er een manier om mezelf te stoppen op het moment dat ik mijn top heb bereikt?

Het is natuurlijk moeilijk te peilen wanneer je je top hebt bereikt als je de controle verliest over je acties en bewustzijn. Je lichaam heeft geen alarmbel die aangeeft wanneer jij je top hebt bereikt. Het duurt ongeveer 10 minuten voordat de alcohol je hersenen heeft bereikt, maar in die 10 minuten kan het zich voordoen dat jij al weer een nieuwe dosis alcohol hebt ingenomen. Daarom raden wij aan om jezelf gedurende het drinken te testen op de inname van alcohol. Op deze manier weet je precies waar jouw limiet ligt en kan je een kater voorkomen.

Maar hoe test je dit?

Er zijn verschillende blaastesters in sleutelhanger formaat verkrijgbaar. Je sleutels neem je altijd mee op stap, dus deze kun je hier makkelijk aan bevestigen. Deze testers zijn verkrijgbaar vanaf 5 euro variërende in kwaliteit en grootte. Hiermee kan je vervolgens elke keer als je gaat drinken testen wanneer jij je opper-limiet (ook wel point-of-no-return) hebt bereikt. Op dat moment zou je even kunnen minderen zodat je de hele avond in een optimale staat blijft. Hiermee kan je de kater voorkomen en maak je de avond bewuster mee.

kater voorkomen

 

 

 

 

 

 

Wees er ook bewust van om goed te eten voor het stappen. Een goede bodem kan wonderen doen!

Gerelateerd: De kater verminderen met dit drankje voor het slapen gaan!

Deel dit artikel