Anti Kater Tips

Het behandelen van een kater

anti kater tipsDe kater die verwekt wordt door overmatig alcohol gebruik is een welbekend ongemak onder zowel jongeren als ouderen. Iedereen die regelmatig alcohol consumeert heeft er wel eens mee te maken gehad. Gelukkig weten we dat het vaak binnen een dag weer over is, maar het liefst zouden we natuurlijk de kater zoveel mogelijk verzachten of (beter nog) voorkomen. De kater zou voorkomen kunnen worden door het aantal alcoholische consumpties te minderen, maar het is menselijk om dit wel eens te vergeten. Gelukkig zijn er verschillende kater tips om van een kater te genezen. De volgende anti kater tips zullen je in no-time weer op de been helpen, zodat je weer bruist van de energie.

Dc. Phil Akter

Anti kater tip 1: Drink water en/of sportdranken

De grootste oorzaak van een kater is vochttekort, wat je vaak merkt aan een vreselijke droge mond bij het wakker worden. Dit betekent dat het drinken van water erg goed is om de kater te genezen. Verstandiger is om voor het slapen gaan 2 glazen water te drinken. Kies er niet voor om cafeïnehoudende dranken te drinken zoals energiedrankjes of koffie aangezien dit vochtverlies bevordert. Sportdranken daarentegen voorkomen dehydratie  en het verlies van zout en mineralen en zijn daarom wel bevorderlijk bij het genezen van de kater.

Uit chinees onderzoek aan de Chinese Sun Yat-Sen Universiteit is kort geleden naar voren gekomen dat sprite of 7up een goed drankje is tegen een kater. Sprite zorgt er voor dat slechte stoffen die aangemaakt worden tijdens het drinken, omgezet worden in stoffen die niet schadelijk zijn en zelfs bepaalde gezondheidsvoordelen hebben.

Anti kater tip 2: Anti kater pil

De anti kater pil is een erg goede oplossing tegen een kater en 1 van de meest doeltreffende anti kater tips. Deze pil versnelt het proces die het lichaam nodig heeft om te versterken. Gebruikers van een anti kater pil zullen minder last hebben van de kater, dan een persoon die dit niet gebruikt.  Een anti kater pil bevat alle ingrediënten die nodig zijn bij het verwerken van de kater. Daarom is dit een zeer effectief anti kater middel. Voor meer info over betrouwbare anti kater middelen zie: Anti Kater Pil

Anti kater tip 3: Een goed ontbijt

Een ei als ontbijt is ook een prima anti kater tip, als je je misselijk bent en hoofdpijn hebt van de drank. Hier zit cysteïne in, wat zorgt voor de aanmaak van een nieuwe vochtbasis. Cysteïne zit ook in vlees gevogelte, vis, schaal en schelpdieren, noten, zaden en uien. Er zijn verschillende anti kater ontbijt. Vettig eten is niet verstandig aangezien je lichaam alle alcohol en calorieën aan het verwerken is en vetten zullen de afbraak niet bevorderen.

Gerelateerd bericht: Alcohol drinken en afvallen. Is dit mogelijk?

Anti kater tip 4: Pak je rust

Niets is een grotere fabel dan het goed uitzweten na een avondje stappen, doormiddel van sport. Dit is een veelvoorkomende anti kater tip die juist een tegendraads effect heeft. Je hebt al veel vocht verloren door de drank en daarvan moet je lichaam herstellen. Door te dehydreren zal de kater alleen maar erger worden. Goed uitslapen kan helpen, maar slaap niet te lang, zodat je s’nachts nog slaap hebt.

Anti kater tip 5: Blote voet op de grond tijdens het slapen

Bij een overdosis aan alcohol kan het zich voordoen dat je last krijgt van duizeligheid en draaiingen in je hoofd op het moment dat je je bed in stapt. De anti kater tip om dit te vermijden is een blote voet op de grond plaatsen, zodat je hersenen de draaiingen in je hoofd niet als echt beschouwen. Dit is een van de anti kater tips die niet helpt bij het bestrijden van de kater, maar kan wel van belang zijn wanneer je probeert te slapen en je last hebt van duizelingen.

Anti kater tip 6: Gebruik zout

Zout houdt het vocht vast dat je nodig hebt na al het vochtverlies waar je lichaam onder heeft moeten lijden. Daarom zijn zoute producten als zoute pepsels of gezouten pinda’s een erg goed kater middel. Het eten van gezouten komkommers en tomaten is ook aan te raden, aangezien deze groenten veel vocht bevatten. Een warm bad met zeezout werkt ook goed tegen een kater; of zwemmen in de zee (als je bevoorrecht bent met een strand in de buurt)

Je kunt zelf testen wat voor jou de gemakkelijkste en meest effectieve anti kater tips zijn, Ik hoop dat deze anti kater tips jou er weer helemaal bovenop helpen en je binnen de kortste keren weer op de been bent.

Deel dit artikel