Een effectief anti kater ontbijt

Een kater zorgt er vaak voor dat je weinig zin hebt in het nuttigen van een voedende maaltijd. Het is echter wel aan te raden een cystiene houdende producten te eten (ei, vlees gevogelte, vis, schaal en schelpdieren, noten, zaden en uien) wat er voor zorgt dat de alcohol en alle calorien makkelijker afgebroken worden. Vettige producten daarentegen, remmen dit proces. Een anti kater ontbijt is dus erg belangrijk na een avondje stappen. Daarnaast is het verstandig om veel water te drinken, zodat je vochtpijl weer omhoog gaat. Hier volgen een aantal gerechten die het uitkateren bevorederen.

Bananensmoothie

Bananen bevatten vitamine en zorgen ervoor dat je weer vocht binnen krijgt. Bananen kalmeren ook de geïrriteerde maag. Daarnaast stimuleren de vruchtensuikers je energiepijl, zodat je jezelf een stuk energieker voelt. Fruit is over het algemeen een erg goed anti kater middel.  Voor dit gerecht heb je nodig:

- 1,5 banaan
- 1,5 glas yoghurt
- 2 theelepels honing

Voeg deze ingrediënten bij elkaar in de blender, zodat je binnen no-time een heerlijke anti kater smoothie hebt.

Gebakken ei

Een gebakken ei is 1 van de populaire anti kater gerechten. Deze maaltijd bevat veel eiwitten doe zorgen voor energie. Daarnaast houdt zout het vocht vast dat je nodig hebt na al het vochtverlies waar je lichaam onder heeft moeten lijden. Daarom is het niet erg om het ei te zouten.

anti kater ontbijt

Geroosterde boterham met pindakaas en banaan

De banaan (zoals eerder genoemd in de bananensmoothie), is een goed ingredient voor een anti kater ontbijt. Het helpt namelijk bij het opnemen van vocht en het kalmeert de maag. Een geroosterde boterham met pindakaas en banaan kunnen er voor zorgen dat je je weer een stuk beter voelt. Gebruik de volgende ingredienten om het extra lekker te maken:

- 1 ei
- 1 vanille poeder
- 2 eetlepels pindakaas
- 2 sneetje brood
- 1 banaan
- 2 eetlepels boter

anti kater ontbijt

Voeg de vanille poeder en het ei samen in een kom. Verdeel de pindakaas over de 2 sneetjes brood. Snij de banaan in stukjes en verdeel deze over 1 van de 2 sneetjes. Maak vervolgens één sandwich van de 2 sneetjes door ze op elkaar te stapelen. Smelt de boter in een koekenpan, dip de sandwich in de kom met vanille poeder en ei, om deze vervolgens te bakken in de koekenpan. Doorbakken totdat de sandwich aan beide kanten goed bruin is en serveer dit anti kater ontbijt vervolgens warm.

Aanvulling op anti kater ontbijt

Natuurlijk kun je naast een goed ontbijt ook altijd kiezen voor een anti kater pil, waarin alle producten zitten verwerkt die nodig zijn om de kater te bestrijden. Zo weet je zeker dat je niet de hele dag hoeft rond te lopen met dat ellendige gevoel.

 

Deel dit artikel