Alcohol drinken en afvallen

Alcohol drinken en afvallen. Is dit mogelijk?

alcohol drinken en afvallen

Wie in de zomer naar het strand gaat wil er natuurlijk uitzien te zien als een exotisch fotomodel en niet als de dikke Duitse toerist die 5 meter verderop met zijn bierbuik in het zand ligt te rollen. We houden allemaal van alcohol, maar zijn vaak bang voor de gevolgen ervan. Dit willen we natuurlijk voorkomen. We willen alcohol drinken en afvallen, maar is dit mogelijk? 

Natuurlijk zal alcohol nooit het afval proces bevorderen. Een biertje bevat ongeveer 110 calorieën en als je 3 biertjes wilt verbranden zal je ongeveer 3 kwartier lang bij de sportschool op de lopende band moeten staan. Gemiddeld wordt er op een avondje stappen wel meer dan 3 bier gedronken, dus je begrijpt wel wat voor een enorme calorie boost je lichaam krijgt.

Alcoholische drank Calorien
Bier 110 kcal
Wodka-cola 140 kcal
Bacardi-cola 140 kcal
Wijn, wit zoet 95 kcal
Wijn, wit droog 65 kcal
Wijn, rood 80 kcal
Wijn, rose 75 kcal
Bailey’s 70 kcal

Hou jezelf niet voor de gek, niet alleen bier zorgt voor die vervelende bierbuik. Met name zoete alcoholische dranken bevatten ontzettend veel calorieën. Daarom moet je goed opletten wat je drinkt in het geval dat je alcohol wilt drinken en afvallen.

Een bierbuik wegwerken gaat niet zomaar. Het is namelijk niet alleen het bier dat zorgt voor het aankomen in kilo’s, maar ook dat lekkere broodje döner, shoarma, friet, pizza of kapsalon na het stappen. Op het moment dat je alcohol drinkt zal je lichaam veel energie steken in het verwijderen van de alcohol en daarom niet toekomen aan het verbranden van al deze calorieën en vetten die vervolgens worden opgeslagen in…..je raadt het al….die grote bierbuik.

Gebruik de volgende tips om een bierbuik te kunnen wegwerken zonder te hoeven stoppen met drinken:

Goede calorien

Om te zorgen dat je na het stappen niet nog een enorme hoeveelheid calorien naar binnen werkt, is het goed om voor het stappen een gezonde maaltijd te eten met veel groenten. Dit zorgt ook voor dat extra beetje energie die je nodig zult hebben tijdens je avondje uit. Vermijdt koolhydraten; koohlydraten eten om de bierbuik weg te werken is als vuur met vuur bestrijden. De buik zal alleen maar verder groeien. Voor het afremmen van koolhydraten in het lichaam kan phase 2 worden gebruikt.

Dagelijkse hoeveelheid alcohol

Alcohol drinken en afvallen is mogelijk indien je niet meer dan 2 drankjes per dag drinkt. Mocht dit wel het geval zijn dan is het goed om dit aantal te verminderen, aangezien dit niet meewerkt met het kwijtraken van de bierbuik. Houdt het op maximaal 2 drankjes per dag of 1-2 keer stappen in de week, waarbij er meer gedronken mag worden.

Afslanken

Sport en voeding

Sport veel en houdt een goed voedingsschema aan. Dit zorgt ervoor dat je metabolisme in orde is, zodat je lichaam al die afvalstoffen beter kan verwerken. Tevens komt je hormoonspiegel geleidelijk weer in balans, dit proces kost echter wel een paar maanden tot een jaar. Goede voeding en sport aangepast op jou lijf zijn de sleutel tot een gezond leven waarin alcohol drinken en afvallen mogelijk is. Hier is echter wel een persoonlijk voedingsschema voor nodig.

Mixdrankjes ‘light’

Elke mixdrankje bevat nog een dubbele dosis calorien, aangezien naast de alcohol hier ook nog ontzettend veel suiker in zit. Indien je echt een groot fan bent van mixdrankjes, probeer dan je drank te mixen met spa rood of light producten, zodat je het suikerpijl lager houdt. Kies dus een bacoli (bacardi cola light) boven een baco (bacardi cola).

Het zal niet altijd makkelijk zijn om deze tips te volgen, maar alcohol drinken en afvallen tegelijkertijd is een lastige zaak, dit vergt energie en een goede instelling.

 

Deel dit artikel